Program Working Holiday je jedinečnou příležitostí, jak vycestovat za prací do Kanady. Pracovní vízum získáte na dobu 3-12 měsíců. Každý rok je počet udělených víz omezen, kanadská vláda stanoví různé kvóty pro každý stát. V roce 2016 měla Česká republika k dispozici 1000 víz tohoto tipu. O víza se žádá on-line a udělování víz je závislé od výběru uchazečů kanadskými úředníky.

Canadian Working Holiday Visa

Každý rok stanoví oddělení zahraničních věcí a mezinárodního obchodu Kanady (International Experience Canada) přesný počet víz, která se v dané zemi udělí místním mladým lidem. Tento tip vízje určen k práci, cetování a životu v Kanadě a to v délce max 12 měsíců.

Podmínky pro udělení víz:

  • české občanství
  • trvalý pobyt na území ČR
  • věk 18-35 let
  • trestní bezúhonost
  • platný cestovní pas po celou dobu pobytu, vydaný v ČR
  • prokázání dostatku financí - 2 500 CAD
  • sjednat si zdravotní pojištění na celou dobu pobytu v Kanadě
  • mít zpáteční letenku (nebo prokázat dostatek financí na koupi zpáteční letenky)
  • zaplatit všechny poplatky spojené s žádostí o udělení víz

Žadatelé se musí on-line zaregistrovat do skupiny uchazečů o tento tip víz z České republiky, tzv. "Pool - Working Holiday Category". Pro rok 2017 se tzv. "pooly" otevřely již 17. října 2016. Poté uchazeč čeká na vyzvání kanadské vlády pro podání žádosti o udělení víz. Pokud pozvání dostanete, máte 10 dnů na vyjádření, že v žádosti pokračujete. Od vašeho vyjádření běží lhůta 20ti dnů pro nahrání všech nutných dokumentů, musí se uhradit administrativní poplatek 250 CAD a kompletní on-line žádost o Working Holiday víza podat. Poté už jen čekáte na další instrukce od kanadské vlády.

 

Pro více informací či konkrétní dotazy nás neváhejte kontaktovat!

Pavlína Vlčková

Specialista na pracovní programy

E-mail: pavlina.vlckova@alfa-agency.cz

Tel.: +420 511 110 662

Mobil: +420 608 561 888

Obecné informace

Jiné školy ve stejné destinaci